Prese & mediji

Raw Garden – Another Travel Guide.com

http://www.anothertravelguide.lv/lat/eiropa/latvija/riga/galamerki/restorani/raw_garden/

Restorāns Raw Garden pārstāv Raw Food jeb svaiggatavošanas un svaigēšanas dzīvesstilu, kas paredz ēst svaigu, zaļu un dzīvu. Tikko no koka plūktas vai no zemes nākušas augu valsts veltes – dārzeņi, zaļumi, augļi, rieksti un sēklas, netiek ne ceptas, ne vārītas, tās ir termiski neapstrādātas vai minimāli apstrādātas (līdz 45C), tādēļ restorāna virtuvē atrodas vien smalcinātājs un tvaicētājs. Šāda ēdiena gatavošana pilnībā ļaujot saglabāt produktu vērtīgās uzturvielas, un galarezultāts ir svaigēšanas ēdienkarte gourmet versijā.

Raw Garden ēdienkarte ir īsts brīnums – arī tādēļ, ka tā ir pirmā svaigēšanas pieredze Latvijā. Ēdienkartes izstrādē, kā arī Raw Garden pavāra apmācībā līdzdarbojies Raw Foodism speciālists no ASV, un, nu, ir tapusi vieta rīdziniekiem – vegāniem, rīdziniekiem – veģetāriešiem un visiem tiem, kas lūko pēc enerģijas, veselības un, protams, baudas no paša ēšanas procesa.

Tad, kā būtu ar lazanju, kuras, cieto kviešu mīklas, gaļas un piena siera vietā, kārtas veido riekstu siers, tad spināti, paprika un tomāti? Vai, piemēram, Raw Garden cukini, nori vai rīsu lapu rullīši, kas pildīti ar gurķi, avokado, papriku, marinētiem burkāniem un mērci – mango čatniju vai riekstu majonēzi? Intriģējošas pamatēdienu kombinācijas! Kā vieglākas uzkodas iespējams izvēlēties gvakamolu ar burkānu čipsiem un salātlapām, vai nobaudīt Latvijas ķirbju zupu vai izmēģināt mango vai thai gurķu zupu.

Jā, burkānu čipsi, riekstu majonēze, riekstu siers (valriekstu parmezāns vai mandeļu siers) – izklausās pēc pavārmākslas burvestībām! Taču ir arī riekstu piens, dārzeņu grauzdiņi un sēklu maize! No šādiem un citādiem brīnumiem to dažādā kombināciju saspēlē var nobaudīt arī brīnišķīgus, galvenais, veselīgus desertus, piemēram, gardu, mutē kūstošu un spēcinošu siera kūku, kas būvēta no valriekstu, mandeļu un dateļu pamatnes un riekstu siera vidusslāņa, kas nosegts ar košu, kārdinošu ogu kārtu.

Savukārt ogu kokteiļi šeit ir gluži kā svaigi salasītu ogu sauja, kuru iebērt mutē. Raw Garden kokteiļu karte ir tāda īsta enerģijas, veselības un jaunības eliksīru kolekcija. Kokteiļu uzturvērtību informatīvais materiāls palīdz orientēties un izvēlēties, jūsuprāt, jums nepieciešamāko šā brīža veselības formulu – vai tas būtu kokteilis, kas pasargā organismu no novecošanās, slimībām un nostiprina imūnsistēmu vai kāds, kas uzlabo gremošanas un vielmaiņas sistēmas darbību, un izvada nevajadzīgās vielas no organisma.

Atbilstoši sezonai produkti uz restorānu atceļo no Latvijas vietējām bioloģiskajām saimniecībām, līdz ar to arī ēdienkarte ir sezonāla – ziemā dominē sakņaugi, vasarā, kas ir pats labākais svaigēšanas laiks – visa veida zaļumi

Raw Garden atmosfēra ir mierpilna un klusa, nelielie zaļās sezonas atgādinājumi – dīgstoši asni uz katra galda kā saujas lieluma pavasaris un uz palodzēm – saulainas vasaras loloti un lutināti milzu ķirbji, ir kā aicinājums uz atmošanos un atgādinājums par veselību.

Raw Garden vīna zālē atrodams arī organiskais bio vīns - Perrin Cotes du Rhone(Francija) un biodinamiskais Marcel Deiss Alsace (Francija), arī bezalkoholiskais ingvera vīns.

Restorāna saimnieki un personāls ir pārliecināti svaigēdāji, tāpēc zinās, ko ieteikt un ieteiks to, ko labi zinās.

Skolas iela 12
T.: 22302296

www.rawgarden.lv
twitter.com/#!/RawGarden_

Untitled-1